Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
További események

NYERTES PÁLYÁZATOK:


 

         

  


Hír keresése: 

2019.04.25.Tájékoztató adóügyekben az adózó és az önkormányzati adóhatóság közötti elektronikus kapcsolattartás szabályairól

 Tisztelt Adózók!
Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.), az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény (a továbbiakban: Air.) 36. §-a és 79. §-a, valamint az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (Eüsztv.) rendelkezései szabályozzák az adózók és az önkormányzati adóhatóság közötti kapcsolattartás kötelező és lehetséges csatornáit.
Az Eüsztv. 1. § 23. pontja szerinti gazdálkodó szervezetnek minősülő adózó (ide tartozik az egyéni vállalkozó is) elektronikus úton köteles kapcsolatot tartani az önkormányzati adóhatósággal. Az Eüsztv. alkalmazásában kizárólag az a magánszemély minősül egyéni vállalkozónak, aki az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában (EVNY) is ekként szerepel.

Bővebben

2019.04.25.FELHÍVÁS TALAJTERHELÉSI DÍJ FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG TELJESÍTÉSÉRE

 A már korábban megjelent információk frissítésével tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot a talajterhelési díjról.
A környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény (továbbiakban: törvény) rendelkezik a településen kötelezően bevezetendő talajterhelési díjra vonatkozó szabályokról.
A befizetés, bevallás részletszabályairól Bugyi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a talajterhelési díjról szóló 18/2004. (X.01.) Ö. r. számú rendeletben rendelkezett.
A talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem köt rá, még abban az esetben is ha a helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést, ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót is alkalmaz.

Bővebben

2019.04.18.Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan! Kényelmes és gyors megoldást nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál

Házasságkötés, gyermekszületés, építkezés, autóvásárlás, vállalkozásindítás, mind-mind fontos és örömteli, ugyanakkor kétségtelenül hivatalos ügyintézéssel is járó események. Januártól már minden magyarországi településen, így nálunk is elérhető az Önkormányzati Hivatali Portál szolgáltatás, amelyen keresztül online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhetők az önkormányzati hivatali ügyek a hét minden napján. Így életünk kisebb-nagyobb eseményei és azok adminisztrációs feladatai is sokkal könnyebbé válnak.

Bővebben

2019.04.12.A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK KITŰZTE AZ EURÓPAI PARLAMENT TAGJAINAK 2019. ÉVI VÁLASZTÁSÁT

A köztársasági elnök 2019. május 26. (vasárnap) napjára tűzte ki az európai parlament tagjainak 2019. évi választását.

Magyarország Alaptörvénye értelmében az Európai Parlament tagjainak választásán választásra jogosult:

az a magyar állampolgár, aki:

-        Magyarországon él és magyarországi lakcímmel rendelkezik, vagy

-        Magyarországon él, bejelentett lakcímmel nem rendelkezik és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzékben

-        külföldön él, az Európai Unió területén kívüli lakóhellyel rendelkezik és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzékben, valamint

az Európai Unió más tagállamának állampolgára, ha Magyarországon él, magyarországi lakcímmel rendelkezik és kérelem alapján szerepel a névjegyzékben az EP tagjainak választásán. 

Bővebben
  1 / 1 oldal