Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  
További események

NYERTES PÁLYÁZATOK:


 

        


   Hír keresése: 

2014.11.04 14:40

LEADER térségek közötti együttműködés keretében szépült meg a Március 15. tér

2014. szeptember 28. napján adta át a felújított Március 15. teret  LEADER térségek közötti együttműködés keretében, a Bugyi Nagyközségért Közalapítvány, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól nyert támogatásból.A Március 15.-e téren található az 1848-as forradalom és szabadságharc, valamint a  világháborúkban elhunyt hősök emlékműve, amelyeknél az Önkormányzat és a falu rendszeresen tartja ünnepi megemlékezéseit. Jelen pályázattal kialakított LEADER Pihenőponttal végre méltó külsőt kapott az emlékműveket is magába foglaló közösségi tér. Sor került burkolat építésre, parkosításra, évelő virágok és cserjék kiültetésére. Kihelyezésre került továbbá pad, hulladékgyűjtő, és egy információs tábla, melyen az együttműködő partnerek bemutatása mellett az egyes térségek kulturális és turisztikai programjai is megjelennek.


A projektben négy LEADER térség nyolc települése vett részt az alábbiak szerint:
•    Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület:  Falunkért’99 Egyesület - Litér
Balatonfűzfő Város Önkormányzata
•    Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület:  Hernád Nagyközség Önkormányzat
Bugyi Nagyközségért Közalapítvány
•    Velencei-Tó Térségfejlesztő Egyesület: Vereb Község Önkormányzata
Ősi Község Önkormányzat
•    Völgy Vidék Közösség: Váli Faluszépítő és- védő Egyesület
Tordas Község Önkormányzata 
A Pihenőpontot  Somogyi Béla polgármester adta át. Az együttműködési projektet Rácz Judit, a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület munkaszervezet vezetője ismertette.
A köszöntőt követően a Hetedhét Bábszínház előadása, és a helyi Népdalkör népzenei összeállítása következett, végül sor került helyi termékek kóstolására is.            
 A programon a Dabas és Térsége Kézműves Egyesület, a Bugyelláris Egyesület, valamint a Bugyi Tájház tagjai kézműves vásárral egybekötött termékbemutatót tartottak. A kilátogató kisgyermekes családokat a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület LEADER sátrában kialakított kézműves játszóház és foglalkoztató mellett, a téren felállított körhinta  és kisállat-bemutató várta.
A beruházással olyan LEADER pihenőpont  jött létre, amely a kulturált települési környezet és településkép megteremtése mellett a térségek közötti információáramlást is segíti.

         


Nyomtatható verzió
Látogatottság: 3514