Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
   1  2  3  4  5  6
 7  8  9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
További események

NYERTES PÁLYÁZATOK:


 

         

  


Hír keresése: 

2019.11.05 15:17

SERTÉSTARTÓK FIGYELEM!!!!

 Amint arról bizonyára már értesültek, Pest megye területén elhullott vaddisznókból vett mintában is kimutatásra került az afrikai sertéspestis (ASP) vírusa. Az ASP nagy ragályozó képességű, vírus okozta fertőző betegség, amelyet Magyarország területén eddig kizárólag vaddisznóban állapítottak meg, azonban veszélyeztetve vannak a házi sertésállományok is.

Mivel a betegség vírusellenes állatgyógyászati készítményekkel nem gyógyítható és az állatok védőoltására engedélyezett, hatékony oltóanyag (vakcina) jelenleg nem áll rendelkezésre, legfontosabb feladatunk az összehangolt járványmegelőző intézkedések által a terjedés megakadályozása.

Ennek első lépéseként Bugyi Nagyközségben is elrendelték a házi sertésállományok tájékozódó jellegű összeírását. Az összeírás nyomán a hatósági állatorvos Dr Csányi István fogja az állattartókat felkeresni a további adatok beszerzése és vizsgálatok elvégzése érdekében.
Felhívjuk a sertéstartók figyelmét, hogy az összeírás megelőzési célt szolgál. Az összeírás az állattartókra nézve jelenleg semmilyen vagyoni teherrel vagy kényszervágási kötelezettséggel nem jár, ám felhívom a figyelmüket, hogy amennyiben a járvány súlyosbodna, úgy a betegség leküzdésével kapcsolatosan állami kártalanítás csak annak járhat, aki eleget tesz az állománya nyilvántartásával, a járványmegelőzéssel és a betegség felszámolásával kapcsolatos előírásoknak és elvárásoknak.
 

Kérünk mindenkit, hogy amennyiben sertést nevel valaki otthonában, azt saját érdekében haladéktalanul jelezze a Polgármesteri Hivatal felé név, cím, telefonszám és sertés darabszám feltüntetésével  az alábbi elérhetőségeken:
Személyesen: 2347 Bugyi Beleznay tér 1.
Telefon: 06 29 547-502    
Email: hivatal@bugyi.hu

Együttműködését köszönjük!


Sertéspestis összeíráshoz kérdőív

Bugyi Nagyközségi Polgármesteri 
       Hivatal Jegyzője

Tájékoztató:

Minimális járványvédelmi követelmények, háztáji sertéstartás kapcsán az afrikai sertéspestis miatt fertőzött és a magas kockázatú területen

Nyomtatható verzió
Látogatottság: 2553