Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
További események

NYERTES PÁLYÁZATOK:


 

         

  


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2021. július 1. napján zárva tart.
Megértésüket köszönjük!

Hír keresése: 

2020.03.27 12:06

MARADJANAK OTTHON!


Tisztelt Lakosok!

Az országos veszélyhelyzet miatt 2020. március 16-án kelt tájékoztatókban foglalt rendkívüli intézkedéseket hoztunk Bugyi településen is.

A település járványügyi helyzetével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom:

Első és legfontosabb, hogy településünkön a mai nappal bezárólag

NINCS KORONAVÍRÚSSAL FERTŐZÖTT SZEMÉLY.

a Népegészségügyi Hatóság EGY SZEMÉLY esetén rendelt el hatósági karantént.

A 2020. március16-i tájékoztatóban foglaltak szerint továbbra is zárva tart:

  • Iskola

  • Óvoda

  • Művelődési Ház

  • védőnői szolgálat (Gyermeklátogatás kizárólag az újszülött gyermek esetében kerül sor)

  • Polgármesteri Hivatal (kizárólag halaszthatatlan ügyben)

  • Családsegítő Központ kizárólag krízishelyzetben a megadott telefonszámon)

  • fogászat csak sürgősségi esetben

Általános Iskolák, óvodáskorú gyermekek és szakképző intézményben járó gyermeke esetén a tanítási és nevelési napokon étkeztetés továbbra is biztosított a Napköziotthonos Konyhában. Étkezési igényt továbbra is lehet jelezni az alábbi elérhetőségeken:

 

Óvoda napközbeni telefonos ügyeleti száma: 06-70-386-62-53

Beleznay János Tagintézménye: 06-29-952-718

Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény: 06-29-347-059

szakképző iskolában járók esetén : 06-29-547-508

Felsővány és Űrbőpuszta településrészeken az Önkormányzat biztosítja a kiszállítást.

 

Polgármesteri Hivatalban a lakossági tájékoztatóban leír intézkedés szerint az ügyfélfogadás szünetel. Ügyeket elektronikus úton, hivatali kapun, email-.en,, tájékoztatást telefonon adunk. Kérelmeket leadni lehetőség van a hivatal bejáratánál elhelyezett postaládába, melyet a munkatársak naponta többszőr ellenőriznek.

 

TISZTELT IDŐSEK!

 

Külön kérem Önöktől, hogy MARADJANAK OTTHON. Önök a koronavírus-járvány által legveszélyeztetettebbek. Kérjük, hogy amennyiben tehetik, kérjék fiatalabb hozzátartozóik segítségét a fenti cél elérése érdekében.


A kialakult helyzetnek megfelelve Bugyi Nagyközség Önkormányzata vállalja, hogy előzetesen bejelentett igény esetén a segítségre szoruló idősek részére élelmiszert szállít és gyógyszerrel látja el, ezzel segítve elő azt, hogy ne kelljen a járvány szempontjából legveszélyeztetett korosztálynak társas érintkezésnek kitennie magát növelve a fertőzés kockázatát.


Mindazoktól, akinek tudomása van a környezetében élő, ellátásra szoruló idős emberről, úgy azt kérjük jelezni az alábbi elérhetőségeken: Telefonon: napközben 06-29-547-508, 06-29-547-502 munkaidőn kívül 06-30/900-3530
E-mailen
hivatal@bugyi.hu


Továbbra is érvényben van a Kormány azon intézkedése, hogy az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, gyógyszertár, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az  üzemanyag-töltőállomás  dohánybolt (a továbbiakban: üzlet) kivételével minden egyéb kereskedelmi tevékenységet folytató üzletben 15.00 óra után 06.00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.  


A mai napon rendkívüli hírként tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány 7/2020(III. 27.) számú rendeletével


KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁST RENDELT EL


2020. MÁRCIUS 28-2020 ÁPRILSI 11. KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN.A lakóhely, tartózkodási hely illetve magánlakás elhagyására csak ALAPOS INDOKKAL kerülhet sor.


LAKÓHELYET CSAK MUNKAVÉGZÉS VAGY AZ ALAPVETŐ SZÜKSÉGLETEK ELLÁTÁSA CÉLJÁBÓL LEHET ELHAGYNI.


Mit enged a Rendelet?


Elmehet dolgozni. Elmehet a munkádhoz építőanyagot, műszaki cikket vásárolni. Elmehet élelmiszert vásárolni, drogériába, tankolni, gyógyszertárba, vehet állateledelt, piacra mehet, trafikba mehet. "Egészségügyi ellátást és szolgáltatást" vehetsz igénybe, azaz fogorvoshoz, orvoshoz, gyógytornászhoz, terapeutához mehet. Fodrászhoz mehet, taxizhatsz, tisztítóba mehet. Kutyát (és más állatot) sétáltathat, állatorvoshoz vihet. Templomba is mehet, Autó- és bicikliszervizbe is mehet, sőt, traktor- és mezőgazdasági gép szervizbe is. Hulladékgazdálkodási feladatot is intézhet. Elláthatja szülői jogát és kötelezettségeit, azaz például elvált szülőként Elmehet a gyerekedért. Segítséget nyújthat kiskorú, beteg, vagy idős embereknek, azaz a nagyit vagy a gyereket meglátogathatja. Bankba, postára is elmehet, ha máshogy - online vagy telefonon - nem megoldható a dolog. Házasság és temetés is lehet továbbra is szűk családi körben.


Az idősek (65 év felettiek) csak reggel 9 óra és 12 óra között mehetnek élelmiszerüzletbe, drogériába, gyógyszertárba, piacra. Élelmiszerüzletben, drogériában, gyógyszertárban, piacon 9:00 óra és 12:00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével a kizárólag 65 évet betöltött személye tartózkodhat.


Vendéglátó üzletben – kivétel az ott foglalkoztatottak és az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása – tartózkodni tilos. Tehát étterembe, kocsmába nem mehet.


A fenti korlátozások érvényesítése a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.


Elmehet futni, illetve "szabadidős sétára" egyedül vagy a családdal, ha idegenektől megtartod a másfél métert.


Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni és a másik embertől 1,5 méter távolságot be kell tartani.A rendelet megszegése 5000 forinttól 500 ezer forintig terjedő szabálysértési bírsággal járhat.  Elsődleges cél az együttműködés és csak végső esetben alkalmazható a büntetés.


ISMÉTELTEN KÉREM A LAKOSSÁGOT, HOGY -AKI TEHETI -   MARADJON OTTHON. LAKHELYÉT CSAK A LEGSZÜKSÉGESEBB TEVÉKENYSÉGÉNEK INTÉZÉSÉRE ÉS A LEGRÖVIDEBB  IDEIG HAGYJA EL.


A FENTI ELŐÍRÁSOK BETARTÁSA MINDANNYIUNK KÖZÖS ÉRDEKE,  JÁRVÁNY MEGFÉKEZÉSE MIATT.


 KÖSZÖNÖ EGYÜTTMŰKÖDÉSÜKET.Bugyi, 2020. március 27.


Nagy András Gábor sk.

    polgármester
Nyomtatható verzió
Látogatottság: 949