Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
További események

NYERTES PÁLYÁZATOK:


 
AUGUSZ 20
Esemény keresése: 

2015.03.27.Népi Kézműves Alkotóházi bemutató a Bugyi Nagyközség Tájházában


Népi Kézműves Alkotóházi bemutató a Bugyi Nagyközség Tájházában

Rendezvény programja, bemutatása:

Péntek délután 13 órától fazekas bemutató Pintér Ildikó a Népművészet Mestere – fazekas mester vezetésével. Az érdeklődőknek alkalma nyílik kipróbálni a mesterséget. A program ideje alatt folyamatos tárlatvezetés a Tájház ideiglenes és állandó kiállításain.

Szombaton 9 órától Szőke Lajosné vezetésével szövés és hímző bemutató és szakkör lesz a tájházban. Az érdeklődőknek alkalma nyílik kipróbálni kisebb szövés mintákat, rongyszőnyeg készítést és különböző hímzés technikákat.

A program ideje alatt folyamatos tárlatvezetés a Tájház ideiglenes és állandó kiállításain.

Rendezvény időpontja, nyitva tartás: 
Március 27- 28. pénteken: 13.00-17.00 szombaton: 9.00-13.00

Rendezvény pontos helyszíne: Bugyi, Teleki u. 58/a – Bugyi Tájház

Mozgáskorlátozottak által látogatható-e? igen

Bővebben

2015.03.12.Testületi ülés

Tervezett napirend:
1./ Beszámoló a Polgármesteri Hivatal 2014. évi tevékenységéről
2./ A köztisztviselők teljesítményértékeléséhez a kiemelt célok meghatározása
3./  Falugyűlés előkészítése

Bővebben

2015.03.08.Kávéházi esték

EGY FÉRFI ÉS EGY NŐ …

Huzella Juli és Ficza István sanzonestje

Két fiatal színművész lesz a vendége a március 8-i kávéházi esténknek. Mindketten 2012-ben végeztek a Színművészeti Egyetemen Máté Gábor osztályában.

Huzella Juli szakmai élete nagyon sokszínű, játszott a Katona József Színházban, a győri Nemzeti Színházban, és több független színházban megfordult. Gyermekkora óta szeret énekelni, tanult klasszikus éneket is. A filmdalok, sanzonok és kuplék világával az egyetemi évei alatt találkozott. Az irántuk való vonzalma pedig azóta csak nő.
Ficza István Szlovákiában, Érsekújváron született. Révkomáromban érettségizett. Bár felvették a pozsonyi egyetem kutatóbiológus szakára, ő inkább a sokkal nehezebb színházi életet választotta. Stúdiósként több színházban megfordult, majd a Színművészeti Egyetem elvégzése után Mácsai Pál az Örkény Színházba szerződtette. 2012 óta tagja a színháznak, sok- sok szerep van mögötte. Jelenleg a Tóték, A vihar, a Stuart Mária, a Csoda és Kósza és az Anyám tyúkja című előadásokban láthatjuk.  A közönség az Átrium Színház nagysikerű Vaknyugat és Igenis, miniszterelnök úr! című előadásaiban is találkozhat vele.

Az ének mindkettőjük életében fontos szerepet játszik. Bagó Gizella egyetemi tanár növendékei voltak és a mai napig visszajárnak hozzá hangképzésre. Több neves művész került ki a tanárnő keze alól, mint pl. Dolhai Attila, Polyák Lilla, Tompos Kátya, Homonnay Zsolt, Nagy Ervin, Jordán Adél, Für Anikó, Pápai Erika, Szabó P. Szilveszter, Hegyi Barbara, Fullajtár Andrea…
Az esten közreműködik Termes Rita zongoraművész, aki diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a müncheni Hochschule für Musik-ban szerezte. Jelenleg a Zeneakadémia és a Színház és Filmművészeti Egyetemen tanít. Oktatói tevékenysége mellett rendszeresen koncertezik, színházi előadások létrehozásában vesz részt, előadásokon működik közre.

Juli és István nagy örömmel hozták létre ezt az estet, melynek premierjét láthatja a Bessenyei György Művelődési Ház közönsége. Világhírű gyönyörű dalokat és csodálatos francia sanzonokat hallhatunk tolmácsolásukban.
Szép estét, kellemes szórakozást mindazoknak, akik ellátogatnak hozzánk.
                       

Bővebben
  1 / 1 oldal