Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
További események

Hasznos linkek: 
NYERTES PÁLYÁZATOK:

 

 

  

            
Pályázat keresése: 

2022.04.20 11:15

Óvoda férőhelybővítése


A PROJEKTTEL KAPCSOLATBAN MEGJELENT HÍREK:

2023. július 1.:Hamarosan elkészül az óvodabővítés

Ahogy arról korábban beszámoltunk; bővítéssel növeljük 175-ről 200-ra óvodánk kapacitását. A Bugyi Nagyközségi Napköziotthonos Óvoda három telephellyel működik. A központi 3, a Jókai utcai 2 csoportszobával végzi a nevelő munkát. 2021-ig a Bóbita („lakótelepi”) óvoda is 2 csoportszobával dolgozott. Önkormányzatunk döntése alapján a lakótelepi épületet bővítjük. A településünkön található összesen 7 csoportszoba 8-ra növelése az utóbbi években tapasztalható férőhelyhiány miatt volt szükségszerű. Nagy örömünkre szolgál, hogy sikerült megállítani azt a folyamatot, melynek során a település „elöregedett”. Ma már a fiatalok is szívesen választják otthonuknak Bugyit. Ez a helyzet azonban új kihívások elé állított minket. A kivitelezői szerződést 2022. október 20-án írtuk alá a közbeszerzésen nyertes ÉPKOMPLEX Építőipari és Szolgáltató KFT-vel, azóta ütemezetten halad az építők munkája.

2023. május 30-án a sajtó képviselői is lehetőséget kaptak, hogy a munkákat a kivitelezés helyszínén tekintsék meg. A sajtótájékoztatón Nagy András Gábor, polgármester adott információkat a projekt előrehaladásáról. A fejlesztéssel összesen 180 m2- rel növekszik az épület hasznos alapterülete. Így a Bóbita Óvoda is 3 csoportszobás lesz, és 75 gyermek nevelésére válik alkalmassá. A munkaterületen a legtöbb szakág már elkészült a feladataival.  A kőművesek, burkolók, gépészek, ácsok, bádogosok, villanyszerelők munkája után még néhány feladat van folyamatban, köztük az udvari játéktelepítés. A beruházás nem csak bővítés, fejlesztés is egyben. A 2023/2024-es nevelési évben már nem az építők gépeitől, hanem gyerekzsivajtól lesz hangos a Széchenyi tér 14.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése c. kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató közreműködésével valósul meg.

A pályázaton elnyert támogatási összeg 259.324.343 Ft. Ez az összeg a pályázott műszaki tartalom csaknem 100%-a. A pályázott összegen felül Bugyi Nagyközség Önkormányzata önerőből valósítja meg a játszóudvar fejlesztését. A nyertes pályázat részét képezi az új csoportszoba eszközeinek és bútorainak a beszerzése is. A bekért három ajánlat közül a HOR Zrt. bruttó 4.444.365,-Ft-os ajánlata volt a legkedvezőbb, ezért a Képviselő-testület őket nyilvánította nyertesnek. Mivel a pályázatban elnyert támogatás (3.397.284 Ft.) a kapott ajánlattól kevesebb, ezért a Testület arról is döntött, hogy a különbözetet, ami bruttó 1.047.081, - forint, a saját költségvetéséből fogja finanszírozni. Így tehát a kész beruházás részeként kívül-belül megújult tárgyi infrastruktúrát vehetnek majd birtokba az óvoda dolgozói és a gyermekek.

A fejlesztés nem csak a tárgyi infrastruktúrát, de az intézmény szervezetét is érinti: két fő óvodapedagógussal és egy fő dajkával bővül a dolgozói létszám.

A kivitelezés még tart, de jó ütemben halad, ezért hamarosan nagy örömmel számolhatunk majd be  az átadó ünnepség pontos időpontjáról!
2022. június 1. :Alig fejeződött be a bölcsőde projekt Bugyi Nagyközségben az Önkormányzat újabb gyermekintézmény fejlesztésébe kezd, ugyanis nyertes lett a Bugyi Nagyközségi Napköziotthonos Óvoda férőhelybővítése és infrastrukturális fejlesztése címmel benyújtott TOP Plusz pályázat. A közel 260 millió forint európai uniós vissza nem térítendő 100%-os támogatás segítségével felújítják majd a Széchényi tér 14. szám alatt található Bóbita óvoda tagintézményt.

A fejlesztés célja az intézmény infrastrukturális fejlesztése és a településen jelenleg fennálló óvodai férőhelyhiány csökkentése.
A tervek szerint az épület egy csoportszobával (25 férőhellyel) bővül.  A Bóbita óvoda így 3 csoportszobás lesz, ami a jelenlegi 50 helyett összesen 75 fős gyermeklétszámot tud majd kiszolgálni.
Átalakításra kerül a melegítőkonyha és a személyzeti öltöző is, ugyanis az óvodák legutóbbi, 2008-as fejlesztésébe már nem fért bele ez a korszerűsítés. A bővítéshez kapcsolódó bútorok beszerzése is a beruházás részét képezi.
Az udvarról külön megközelíthető mosdó és WC, továbbá 9 db új parkolóhely létrehozása és 14 db kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló kihelyezése is szerepel a tervek között.
A fentieken kívül energetikai korszerűsítés is megvalósul, egy egyenként 400 Wp teljesítményű  16 paneles napelemes rendszer telepítésével, valamint a teljes épület szigetelésének, gépészetének és hűtési rendszerének megújulásával.
A fejlesztéssel összesen 187 m2- rel növekszik majd az épület hasznos alapterülete.
Megvalósul a teljes körű akadálymentesítés is.
A fejlesztés eredményként megteremti a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, az egészséges környezetet, valamint növeli a településen az óvodai ellátásban részesülök számát, mely segíti a kisgyermeket nevelő családok életét és hozzájárul a szülők munkavállalásának támogatásához.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program, a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése c. kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató közreműködésével valósul meg.


2022. április 20. :Sajtóközlemény
Óvodabővítés Bugyi Nagyközségben
2022. 04. 20.

A Széchenyi Terv Plusz programon nyert közel 260 millió forint európai uniós vissza nem térítendő 100%-os támogatás segítségével felújítják majd a Széchényi tér 14. szám alatt található Bóbita óvoda tagintézményt.

Projekt címe: Bugyi Nagyközségi Napköziotthonos Óvoda férőhelybővítése és infrastrukturális fejlesztése
Megvalósulás helyszíne: 2347 Bugyi Széchenyi tér 14. ; hrsz: 1279.
Kedvezményezett neve: Bugyi Nagyközség Önkormányzata
A kivitelezés várható befejezése: 2023. december

A fejlesztéssel összesen 180 m2-rel növekszik majd az épület hasznos alapterülete. Így a Széchenyi téri Bóbita Óvoda 3 csoportszobás lesz, és 75 gyermek nevelésére válik alkalmassá. A bővítés nyomán 175-ről 200-ra növekszik a három telephellyel rendelkező Bugyi Napköziotthonos Óvoda kapacitása. Az eddigi 7 helyett 8 csoportszoba fogja szolgálni a kisgyermeknevelés céljait a településen. A meglévő épületrész is felújításra kerül fejlesztések is szerepelnek a tervben. A melegítőkonyha és a személyzeti öltöző átalakítása, az udvar korszerűsítése illetve parkolóépítés képezi még a projekt részét. Az épület hasznos alapterülete 180 m2-vel növekszik.

A fejlesztés nem csak a tárgyi infrastruktúrát érinti, de új munkahelyeket is létrehoz. Egy fő dajka és egy fő óvodapedagógus álláshely jön létre a projekt eredményeként.

A beruházó fő célja a kapacitásbővítés, de a választott módszer figyelembe veszi a XXI. század követelményeit, melyek szerint a cél egy takarékosan működő jól használható épület átadása. Napelemek és hőszigetelő anyagok beépítésével válik az épület alacsony energiaigényűvé.

A kivitelezés a követelményeknek megfelelően rehabilitációs szakmérnök bevonásával zajlik, hogy a fogyatékkal élők is igénybe vehessék az épület szolgáltatásait

További információ kérhető:

Nagy András Gábor, polgármester

tel.: +3629547501

A fejlesztés a Széchenyi Terv Plusz program, a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint támogató közreműködésével valósul meg.


Nyomtatható verzió
Látogatottság: 1552