Hírek

Az elmúlt hét eseményei a Tájházban

Nagy örömünkre szolgál, hogy a lakosság, nem csak a Tájház saját programjait látogatja szeretettel, hanem családi ünnepeiken – születésnap, osztálytalálkozó, esküvő, keresztelő, ballagás – is előszeretettel bérlik, használják helyiségeinket.

Emellett a helyi intézményekkel oly módon tudunk együttműködni, hogy rendezvényeikre saját eszközeinket ingyenesen kölcsönadjuk, (sátor, asztalok, padok) valamint igény esetén az intézményeknek ingyenesen biztosítjuk a tájház helyiségeit ünnepi műsoraikhoz, családi napokhoz.

Az elmúlt időszakban mozgalmas napokat tudhatunk magunk mögött, nálunk rendezte meg anyák napi köszöntő műsorát, összekötve egy vidám, játékos kötetlen családi délutánnal a Kazinczy Ferenc Általános Iskola 3. b osztálya. Az elmúlt hét hétfői borongós időjárás ellenére nagy lelkesedéssel érkeztek családi délutánra a Napraforgó Óvoda Tulipán csoportos gyermekei szüleikkel és testvéreikkel, hogy tartalmas időt töltsenek el együtt. Még az időjárás is kegyes volt, mire a programuk kezdetét vette a nap is kisütött.

Pénteken már reggeltől a szó legjobb értelmében kifordult a ház a négy sarkából. Szabadtéri foglalkoztatónk alatt rendeztük be a nézőteret a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Parapács Kulturális Egyesület népzenei műhelyének év végi záró gálaműsorához, ahol közel 80 diák tehetségében gyönyörködhettünk. A gálaműsor után a tanulók szüleinek köszönhetően közös „a tíz ujjunkat megnyaljuk” vacsora következett, majd ezután egy fergeteges táncház vette kezdetét.

Több mint 20 sörpad garnitúránk ezen a hétvégén bizony kevésnek bizonyult, hiszen szükségünk volt rá a népzenei gálaműsorhoz, valamint kölcsön adtuk egy részét, 2 nagy sátrunkkal a Beleznay János Református Iskola szombati családi napjára.

Szombat délután a Kazinczy Ferenc Általános Iskola 4.b osztályos tanulói tartottak nálunk összevont anyák-apák napját, melyhez szintén örömmel biztosítottuk hangulatos udvarunkat, és az ehhez szükséges eszközeinket, az önfeledt szórakozáshoz.

Vasárnap magán, családi rendezvényre bérelték ki nagytermünket. Az elkövetkező időszakban folytatódnak programjaink, ugyanis nálunk szervez találkozót az Őszi Fények Nyugdíjas Klub, folytatódnak a Mandala festő workshopok szombaton és vasárnap is, és a Felsőványi gyermeknapra biztosítunk pad- és asztal szetteket, a program kényelmes lebonyolításához.

A bevételekből tudunk tartalmasabb programokat biztosítani a Tájházban, valamint az Önkormányzat költségeit csökkentjük, mellyel a Tájházat támogatja a Képviselő-testület.

Hufnágl-Juhász Judit tájházvezető

Kapcsolódó tartalom