ÖNKORMÁNYZAT

PÁLYÁZATOK

Várhatóan idén nyáron felújításra kerül Bugyi nagyközség és Dabas város között található Borzasi Kápolna. Bár a Támogató Okirat szerint a kedvezményezett Bugyi Nagyközség Önkormányzata, a beruházás konzorciumban valósul meg Dabas Város Önkormányzata és a Bugyi Római Katolikus Egyházközség közreműködésével.
Az 1963-ban felszentelt és a Magyar Zarándokút egyik pontját is jelentő kápolna és környéke sokak számára az elcsendesülés helyéül szolgál. Szellemi és lelki megújulás reményében egyre többen járnak ki a területre.

A projekt tartalma: A jelenlegi beruházás a meglévő beton falakat és födémet – a csapadékvíz ellen – acél szegély kiépítésével kívánja védeni. Továbbá az épület körvonalát követve félkörívesen folytatódik majd egy egyedi gyártású ragasztott biztonsági üvegszerkezet is. Az üvegtáblák fényjátékai így mindig változó arcot biztosítanak ezután az épületnek kívül-belül egyaránt. A beruházás célja – az épület állagmegóvásán kívül – a térség turisztikai értékének növelése is.

Támogatás összege: 14.999.991 Ft.
A projekt költsége: A beruházás a benyújtott pályázat költségvetése szerint közel 30 millió forint.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020. november 30.

A projekt a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-33-3-17 kódszámú, Versenyképes helyi turisztikai kínálat megteremtése c. felhívás keretében valósul meg.

A kivitelezést 2021. februárjában bruttó 39.849.046 forintos árral a dabasi Vinculum Kft. nyerte el. 
A támogatással, valamint Dabas Város Önkormányzata és Bugyi Nagyközség Önkormányzata legalább fejenkénti 12-12 millió forintos önerő hozzáadásával 2021. tavaszán megkezdődhetett a projekt megvalósítása.

Az elkészült kápolna, mely 2021. október 3. napjától mindenki számára szabadon látogatható:

Borzasi Kápolna
Borzasi Kápolna