Hírek

Súlykorlátozó rendelettervezet – Társadalmi egyeztetés

Bugyi Nagyközség címere

Az elmúlt időszakban több lakossági panasz érkezett az indokolatlanul megnövekedett tehergépjármű forgalom miatt, kiemelten az Új utca és környéke lakói részéről.

A napokban elkészül az Új utcában a kétoldali kerékpársáv, mely nem különül el az Új utcától, így felmerülhet az a gépjárművezetői magatartás, hogy az út szélesebbé válik, így gyorsulhat a forgalom. Ennek megakadályozására mindenképpen szükséges a forgalom nagy mértékű lassítása.

Önkormányzatunk Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a „7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek helyi közútra történő behajtásához szükséges közútkezelői hozzájárulás kiadásáról” szóló rendelettervezet tartalmát társadalmi egyeztetésre bocsátja.

A rendelet tartalma alapján a tilalommal érintett utakra közútkezelői hozzájárulást adhat ki a polgármester. A hozzájárulást lehet napi, heti, havi éves időszakra megkérni. A polgármester a hozzájárulásban előírja azt az útvonalat, amelyen a gépjárműnek közlekednie kell és azokat a feltételeket, amelyek a gépjármű közlekedése során biztosítják a helyi közút és tartozékainak a védelmét.

Továbbá a Testület az Új utcában a kerékpárút és az utca határára párhuzamosan és eltolva forgalomlassító akadályok (virágládák) elhelyezését is indokoltnak tartja.

A súlykorlátozó rendelettervezet társadalmi egyeztetésre bocsátott dokumentációját ITT olvashatják.
Vélemény nyilvánításra rendelkezésre álló határidő: 2024. április 12 – 2024. április 20-ig

Kapcsolódó tartalom