Hírek

A hétvégén a gyerekeké volt a főszerep Bugyin

Bugyi Nagyközség címere

Május 25-én Családi- és Gyereknapot tartott a Bessenyei György Művelődési Ház és Könyvtár a Beleznay kastély parkjában, ahol rengeteg izgalmas program várt kicsiket és nagyokat

A rendezvényt a Csettintő néptánccsoport nyitotta. A népviseletbe öltözött gyermekek műsora után az óvodások és kisiskolások mondókák és gyerekdalok kíséretében, játékos mozgással szórakoztatták a közönséget. A délelőtt fénypontja Ricsi Bohóc és a BumBum Együttes koncertje volt. Délután Babák Napja alkalmából Nagy András Gábor polgármester adta át a 2023-ban született gyermekek nevével ellátott faleveleket, melyeket a szülők felhelyeztek a Születésfára. A „Sportoló leszek” című fotókiállításon a babákról készült képeket tekintették meg az érdeklődők. A rendezvényen korlátlanul és ingyen használhatták a gyerekek a felfújható légvárakat, a rodeóbikát, a megaringet, a vakondjátékot, a felfújható focikaput, a 4D VR szemüveget. Az ÖKO játszóparkban kötetlenül, játék közben ismerkedtek meg a gyerekek a környezettudatosság és a természetvédelem fontosságával. A kisvonattal a családok körbejárták a község utcáit. Az arcfestés és a henna tetoválás idén is felkapott volt a gyermekek körében, de a könyvtár által meghirdetett „Állati jó fotópályázat” is igen népszerűnek bizonyult. A Mesekuckó egész nap színes párnák, plüssállatok között, kellemes környezetben állatos könyvekkel és színezőkkel biztosította a gyerekek, családok könnyed, játékos kikapcsolódását. Az esti Vad Fruttik koncertre ismét megtelt a Beleznay kastély parkja, és a rajongók önfeledten énekelték a zenekar slágereit.

Május 26-án vasárnap Bugyi Nagyközség Tájháza rendezett egy szenzációs Retro gyermeknapot.

Egész napos programként várta a gyerekeket, a hordóvonat, a retro körhinta, valamint az óriás fajátékok, de ezeken kívül volt még retro édesség, retro lufi, mese vetítő szoba, óriás buborék játszóház és íjászat is. Az arcfestő és hajfonó sarokban szépülhettek kicsik és nagyok, a parkolót pedig erre a napra ideiglenes Gokart pályává alakították át. 10 órától ingyenes Kerekítő-Mondókázó foglalkozásra várták a legkisebbeket szüleikkel együtt. Hatalmas sikert aratott az édességosztó „Csokigyáros”, aki egy fergeteges showműsorral örvendeztette meg a gyermekeket. Majd a Sajtkukac zenekar interaktív gyermekkoncertjére bulizhattak egy nagyot az apróságok. Kora délután településünk táncos tehetségei, a La Musica Tánciskola és az IMMABE Dance School növendékei kápráztatták el a közönséget.

Köszönjük a programokban közreműködők színvonalas munkáját!

Tudjuk, hogy a fáradhatatlan lurkóknak sosem elég a mókából és természetesen a család minden tagjának jár az önfeledt kikapcsolódás.

Június 15-én Felsőványra invitálnak mindenkit a szervezők egy újabb fergeteges gyereknapra.

A szokásos jó hangulat mellett lesz ott ügyességi vetélkedő, kipróbálható kamion valamint tűzoltóautó, csillámtetoválás, arcfestés, hajfonás, F1 szimulátor, lovaskocsikázás, rally élményautózás, airsoft bemutató, íjász bemutató, légvár, euro jumping, kreatív sátor, szerencsekerék, kutyás bemutató, tánc bemutató, ritmikus gimnasztika bemutató, és ha ez nem lenne elég, finom ételek és tombola is várja az érdeklődőket.

Kapcsolódó tartalom