TELEPÜLÉSÜNK

POLGÁRMESTERI KÖSZÖNTŐ

Kedves Látogató!

Örülök, hogy településünk honlapjára látogatott, különösképp, ha a falut a maga valójában szeretné megismerni. Mert hát van itt mit látni.

Az 5400 lakosú Bugyi Nagyközség, Budapesttől 35 km-re, Pest vármegye déli határán terül el. Eredetileg mezőgazdaságból, állattenyésztésből éltek Beleznay János által, a török dúlás után vissza- és idetelepített jobbágyok és leszármazottjaik. Aztán az idő, meg a Főváros közelsége által az ipar és a hatalmas kavicsvagyonra alapult sóderbányászat is teret nyert a településen. Ez a három gazdasági egység alapozza meg településünk működtetéséhez szükséges anyagi javakat, biztosítja a helyben dolgozni kívánók munkalehetőségét. Aki másfajta munkára vágyik, vagy esetleg más az igénye, annak a környező településeken, vagy a Fővárosban van lehetősége elhelyezkedni.

A gyerekek részére bölcsőde, óvoda és kettő általános iskola biztosítja a kisgyermekkori oktatást, nevelést, szülők számára a biztonságot, hogy „a gyerek jó kezekben van”, míg mi dolgozunk.

A kultúra és a sport, melyek a fűszerei a mindennapoknak, önkormányzati és polgári szervezeteken keresztül sok helyen kapcsolódik az igényekhez és minden korosztály kívánságait kielégítik.

Az idegenforgalom egy kiaknázatlan gazdasági szegmens, pedig a közigazgatási területünk déli része természetvédelmi terület és ha valaki a szépet, a csendet, a madárdalt szeretné hallgatni, Ők bátran nézzenek itt körül. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk erre a területre.

A falu fejlődése szükségszerű és folyamatos, mivel a fiatalok igényei mindig a jövő felé húzzák a faluban folyó beruházásokat. Nagyon vigyázunk, hogy ne legyen kezelhetetlenül gyors a népesség növekedése, mert társadalmi, gazdasági és közigazgatási feszültségeket szülne. Mindenkinek legyen lehetősége alkalmazkodni, beilleszkedni és társakat találni a kiegyensúlyozott fejlődésű településen.

Nagy András Gábor
polgármester