ÖNKORMÁNYZAT

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT

CSELEKVÉSEK HETE

Az idei Mobilitás hét programjaival célunk a mozgás népszerűsítésén túl a kerékpár és más alternatív közlekedési módok népszerűsítése, hiszen ezeket használva a közlekedésben takarékoskodhatunk az energiával és ezáltal csökkenhet a környezetünk szennyezése is.

Az idei, 2023. évi mottó:
„Takarékoskodj az energiával!”

Ennek fényében a lenti programok mellett rendezünk egész hetet átölelő kísérő programokat, így pl. a gyerekek körében meghirdetett rajzverseny és kincskereső feladatok elrejtése a településen.

PROGRAMOK

Nyereményjáték:
2023. szeptember 16-22.
A Mobilitási Hét programjain való aktív részvétellel a gyerekek pecsétet gyűjthetnek menetlevelükbe értékes nyereményekért.
3. helyezett: Okosóra
2. helyezett: Okosóra
1. helyezett: Kerékpár (személyre szabott)
Minden Bugyi Nagyközség általános iskolájában tanuló diák indulhat a nyereményekért. A játékhoz szükséges menetleveleket az iskolákban adják át a tanulóknak.
A menetlevelet feltétlenül szükséges magukkal hozniuk minden programra, hogy megkapják az igazoló bélyegzőt. A pecsétek utólagos pótlására nincs lehetőség.
Kérünk minden diákot, hogy a menetlevélre írja rá a nevét és az osztályát!
Minél több pecsétet sikerül gyűjteni, annál nagyobb eséllyel indulhat a nyereményekért.
1-2 pecsét = 1x esély
3-4 pecsét = 2x esély
5-6 pecsét = 3x esély
7-8 pecsét = 4x esély
A menetlevelek leadása a Mobilitási Hét végén az iskolákban történik, 2023.09.22-én pénteken legkésőbb délig összegyűjtik a tanulóktól.
A nyerteseket sorsolással választjuk szintén 2023.09.22-én péntek délután a Facebookon. (A sorsolás időpontját később még pontosítjuk.)
A nyertesek kisorsolása fordított sorrendben történik, először a 3. majd a 2. és végül az 1. helyezett kerül kihirdetésre. Amennyiben valakit véletlenül többször is kisorsolnak, ő csak az először kihúzott nyeremény átvételére jogosult, a továbbiakban új nyertes sorsolása történik.
A nyeremények átvételének pontos helyéről és idejéről a nyerteseket a sorsolás után külön értesítjük.

2023. szeptember 16. 13:00
Szüreti felvonulás:
A hagyományok őrzése mellett cél a települési viszonyok közötti környezetbarát és fenntartható közlekedés népszerűsítése.

Bővebben

2023. szeptember 17. 9:00
IV. Krumplifutam:
A mozgás népszerűsítésére ingyenes, országosan meghirdetett futóverseny.

Bővebben

Kincskeresés:
2023. szeptember 17-20. között, négy nap áll a családok rendelkezésére, hogy a kijelölt útvonal egyes állomásain megoldják a feladatokat és megszerezzék a kincset.

Bővebben

2023. szeptember 19. 16:00
Kerékpárra fel!:
Kempf Zozo közreműködésével a település kerékpárútjainak bejárása kerékpárral vagy egyéb guruló eszközzel. A programot BMX bemutató zárja.

Bővebben

2023. szeptember 20. 16:30
Örömtánc találkozó és bemutató:
A településen működő Senior örömtánc csoport találkozója a szomszédos település hasonló csoportjával. Valamint az érdeklődők részére bemutató műsor a Tájházban.

2023. szeptember 21. 15:00
Sportrendezvény:
A település lakosságának átmozgatása közös mozgásra való kihívás a helyi Sportcsarnokban.

Bővebben

2023. szeptember 22. 6:30
Bringás reggeli:
Tavalyi évhez hasonlóan reggel 6:30 – 8:00 között finom friss szendviccsel és gyümölcslével kínáljuk a kerékpárral és más alternatív közlekedési eszközzel érkező diákokat és felnőtteket.

Rajzverseny: Az elkészült alkotások bemutatása.

Autómentes nap: Útlezárás a Kastély-közben.

 

A PROGRAMOK RÉSZLETEIT FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK!