Akadálymentes verzió

Eseménynaptár

HKSzeCsPSzoV
   1  2  3  4  5  6
 7  8  9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
További események

NYERTES PÁLYÁZATOK:


 

         

  


Hír keresése: 

2017.09.08 13:36

Bugyi Településképi Arculati Kézikönyv és Településképi Rendelet megalkotása

 Tisztelt Telektulajdonosok!  

Bugyi Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala elkészíttette a Településképi Arculati Kézikönyvet és a Településképi Rendeletet, mely dokumentumokat a itt a honlapon tekinthetik meg.
A Településkép védelméről szóló 2016. LXXIV. törvény a települések esztétikus környezetének kialakítása, illetve védelme érdekében a Településképi Arculati Kézikönyv bevezetésével hiánypótló módon teremt lehetőséget a jellegzetes települési karakterjegyek meghatározására és társadalmasítására.

A kézikönyv nem kizárólag szakembereknek készül. Elsősorban a települési döntéshozók és a lakosság tájékoztatását segítő, szemléletformáló kiadvány. A jogszabályok útvesztője helyett röviden, lényegre törően, és mindenki számára érthető módon mutatja majd be egy közösség környezetalakítással kapcsolatos elvárásait. A kézikönyv célja meghatározni a település településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket, beépítési vázlatokat, egyúttal irányt mutat az építtetőknek.
A Településképi Rendelet lesz hivatott megállapítani:
a) a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelemre, a védelem megszüntetésére, valamint az ösztönző rendszerre vonatkozó szabályok meghatározására;
b) a településszerkezet, településkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területek kijelölésre és azok vonatkozásában településképi követelmények meghatározására;
d) a településkép-érvényesítési eszközök (településkép-védelmi tájékoztatás és szakmai konzultáció, településképi véleményezési eljárás, településképi bejelentési eljárás, településképi kötelezés) helyi szintű meghatározására.  
Ezúton kérem Önöket, hogy a tárgyi dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat részünkre 21 napon belül, szeptember 29-ig megküldeni szíveskedjenek Bugyi Polgármesteri Hivatal részére postai úton (2347 Bugyi Beleznay tér 1.), vagy a hivatal@bugyi.hu mail címre.

Számítunk szíves közreműködésükre! 

Bugyi, 2017. szeptember 08.

  Üdvözlettel:
                                                         Somogyi Béla
                    polgármester                                       
 


Nyomtatható verzió
Látogatottság: 2811